E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kupite si svojo hišo na obali

/
/
/
805 Views

Vedno več ljudi razmišlja, da bi se na stara leta preselilo nekam drugam, še posebej, če večino življenja preživijo v mestu. Urbano naselje ima svoje prednosti, predvsem v dostopnosti, hitrejšem dostopu do izobraževalnih ustanov ter večjo izbiro delovnih mest. Če se vsak dan vozite na delo več kot pol ure v eno smer, si lahko kaj hitro izračunate, koliko časa porabite na poti, da ne govorimo o stroških prevoza.

V Sloveniji je veliko zanimivih lokacij

Gotovo pa življenje izven velikega naselja prinaša tudi veliko prednosti. Živite v veliko bolj zdravem okolju, kajti vdihujete veliko manj strupenih delcev, katerih glavni razlogi so promet, industrija in ogrevanje v mestih (kurišča). Možnosti kam bi se preselili je precej. V Sloveniji je veliko gričevnatih področjih, v bližini višjih vzpetin oziroma celo blizu gora. Takšna področja so na Gorenjskem, na severnem primorskem in na delu Koroške in Štajerske. Prekmurje ima svojo prednost zato, ker gre za ravninsko področje, ki nima visokih cen nepremičnin, Dolenjska pa je že tako pregovorno lepa, gospodarstvo pa tudi ni tako razvito, da bi bila onesnažena.

Nakup hiše na obali je investicija na dolgi rok

Zadnja možnost je nakup hiše na obali. Slovenska obala je morda res kratka, saj skupaj meri celo manj kot petdeset kilometrov, vendar pa je razgibana in prijetno urejena, celo vsako leto bolje. Ob njej se lahko sprehajate, saj so urejena zelo lepa sprehajališča. Če denimo pričnete v Luciji, vas pot vodi mimo Portoroža, Bernardina in tja do Pirana. Tu se ne konča, lahko nadaljujete proti Simonovem zalivu in potem v smeri proti Izoli. Tudi od Izole do Kopra je lepo sprehajališče, čeprav pot vodi ob glavni cesti. Ker je skozi hrib zgrajen nov predor, je sedaj tu veliko možnosti za izvedbo novih dejavnosti, denimo ureditev plaže, sprehajalnih poti in še česa.

Nakup hiše na obali ni tako preprost, saj je veliko parcel na najboljših lokacijah že zasedenih, drugod pa boste morali urediti še gradbeno dovoljenje. Če vam to uspe, boste pridobili luksuzno lokacijo, ki bo skozi leta samo še pridobivala na ceni. Gradnja hiše torej ni utopija, vendar pa je morda bolj pametno, da se odločite za nakup že zgrajene, morda celo starejše gradnje, pa jo potem obnovite. Nakup hiše na slovenski obali je torej investicija v današnji dan in hkrati v prihodnost. Ali jo boste uporabljali sami za življenje ali pa oddajali turistom in s tem ustvarjali dobiček, morda pa celo samo prijateljem in znancem, ko bo prosta, v ostalem času pa boste v njej uživali vi. Možnosti je torej zelo veliko.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar