E-objave

Objave iz vseh vetrov

Čevlji so obuvala s trdnim podplatom

/
/
/
919 Views

Čevlji so obuvala, njihova skupna značilnost je trden podplat.

Čevlji največkrat segajo malo čez gleženj, v izvedbi, materialih, kopitu ter drugih lastnostih so zelo različni. Po teh lastnostih se pogosto tudi izbirajo ter ločujejo od druge ponudbe. Zapenjanje čevljev je tipičen primer ločevanja ponudbe. Nekateri čevlji so dovolj elastični ali imajo posebno izvedbo, ki omogoča uporabo brez vezalk ali drugih načinov pritrjevanja na stopalo.

Univerzalni čevlji za šport.

Drugim bolj ustrezajo čevlji, ki so lahko bolj ali manj tesno pritrjeni na stopalo. Obstaja tudi kompromis med obema načinoma, ki ga omogočajo športni copati ter razna druga podobna obutev. V tem primeru je zaradi razteznosti materialov dobra pritrditev obutve na nogo mogoča tudi brez uporabe vezalk. V primeru potrebe po športni aktivnosti pa se lahko obutev pritrdi z vezalkami na različne načine. Za manjše obremenitve je pogosto dovolj klasično zavezovanje, čevlji so s tem dovolj trdno pritrjeni na stopalo. Tek in druge športne aktivnosti pa zahtevajo, da so športni copati, čevlji ali druga športna obutev čvrsto pritrjeni za daljši čas pod večjimi obremenitvami.

Športni copat s trdim podplatom.

Za tekača ali drugega športnika pogosto ni večje nesreče, kot odvezan čevelj. V ta namen se uporablja dvojno zavezovanje, lahko pa imam športna obutev že v osnovi dva načina zavezovanja. Poleg varnosti pred odvezovanjem ima tak način izvedbe obutve tudi drugo funkcijo. En način zavezovanja omogoča optimalno pritrditev obutve na stopalo, drugi pa je namenjen zgolj preprečitvi sezujta. Optimalna pritrditev obutve na stopalo je posebej pri športnih in rekreacijskih aktivnostih zelo pomembna. Pritrditev je pogosto zelo individualna, kar pomeni večjo ali manjšo čvrstost. Optimalna čvrstost je pomembna za zagotavljanje funkcij obutve, brez optimalne čvrstosti funkcije ne dosegajo svojega učinka ter lahko celo škodijo zdravju. Tak primer je pretirana ohlapnost tekaškega copata, ki lahko s ponavljanjem povzroči neravnovesje kosti, mišic in vezi.

Čevlji so zelo različni zaradi zelo različnih zahtev in okusov kupcev.

https://www.tomassport2.si/

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar