E-objave

Objave iz vseh vetrov

Primerna razsvetljava vseh prostorov

/
/
/
910 Views

Ob gradnji hiše ali pisarniških prostorov moramo dobro premisliti tudi o svetilih in primerni razsvetljavi v naših prostorih. Zaradi električne napeljave je potrebno to dovolj zgodaj razmisliti in preveriti, kje bo potrebno več svetil in kje manj. Vgradna svetila so idealna rešitev za vse, ki na novo načrtujejo postavitev razsvetljave v prostorih. Vgradna svetila so zelo estetska, diskretna in optično povečajo prostor. Na njih se ne nabira prah in so praktično nevidna, a zelo dobro lahko razsvetlijo prostor. Postala so moderna in popularna predvsem v zadnjem desetletju, najdemo pa jih že skoraj povsod. V pisarnah, stanovanjskih hišah, velikih halah in hodnikih itd. Včasih so vgradna svetila predstavljala tudi velik finančni zalogaj, danes pa temu ni več tako. Privošči si jih lahko vsak, za vgraditev pa priporočamo strokovno usposobljenega mojstra.

Ekološka in manj potratna vgradna led svetila

Vgradnja samih svetil sicer ni zahteven postopek, vendar je vsekakor priporočljivo, da stvar opravi nekdo, ki to zna in je strokovno usposobljen. Izbiramo lahko med običajnimi in led vgradnimi svetili, s tem, da je v zadnjih letih predvsem zelo množična uporaba led vgradnih svetil. Ta so bolj ekološka, manj potratna in na splošno bolj varčna ter okolju neškodljiva. Vgradna svetila so tudi najrazličnejših oblik – okrogla, kvadratna, pravokotna. Izbiramo pa lahko tudi med zelo različnimi velikosti, od večjih do manjših svetil. Najpogosteje uporabljan material je krom, ali brušen krom, pa tudi videz medenine (zlat videz). Izbiramo lahko toplo, nevtralno ali toplo svetlobo.

vgradna led svetila

Dobra razsvetljava vpliva tudi na naše razpoloženje

Videz prostorov je velikokrat odvisen tudi od dobre razsvetljave. Prostori, ki so slabo osvetljeni, izgledajo manj prostorni in starejši. Dobro osvetljeni prostori pa so večji in izgledajo bolj sveži, novejši. Običajno nam svetli prostori dvignejo razpoloženje, podobno kot svetle barve. V temnejše prostore pa se umaknemo, ko se počutimo slabo in potrebujemo mir zase. Vgradna svetila omogočijo tudi to, da se lahko v nekaterih primerih regulira jakost svetlobe. To lahko potem čisto prilagodimo našemu počutju in potrebam ob določenih trenutkih. Vse to pa omogočajo vgradna svetila.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar