E-objave

Objave iz vseh vetrov

Se nakup najcenejših oken splača?

/
/
/
901 Views

Večinoma se je smiselno najcenejšim izdelkom izogibati. Pri oknih ni nič drugače, pravzaprav je pri stavbnem pohištvu in stanovanjski opremi še toliko bolj pomembno, da izberemo zanesljive, kakovostne in dolgožive izdelke.

Ker je cena PVC oken običajno precej ugodna, bi morda sklepali, da teh lastnosti od takšnih oken ne moremo pričakovati. Prav PVC okna so namreč med najcenejšimi opcijami, ki jih imamo na voljo pri nakupu oken. Na prvi pogled cena PVC oken res nakazuje na to, da od teh izdelkov ne moremo pričakovati posebne kakovosti in se nakup gotovo ne splača. Bomo pa prevzeli nekoliko drugačno mnenje, če se pozanimamo o tem, zakaj je cena PVC oken pravzaprav tako ugodna in kako se to odraža v dejanskih lastnostih oken.

Dejstvo, da so PVC okna med cenejšimi, če niso kar najcenejša okna na trgu, je posledica nekaterih dejavnikov, ki niso nujno povezani s kakovostjo in vzdržljivostjo izdelkov. Gre namreč za drugačne razloge za nizko ceno – nenazadnje je cena PVC oken tako ugodna že zato, ker gre za lahko dostopen in cenovno ugoden material. Jasno je, da dostopnost materiala ne pove ničesar o tem, kako kakovosten je ta material, torej ne moremo nizke cene povezovati s kakšnimi slabimi lastnostmi. V tem primeru se namreč izkaže za nasprotno – cena PVC oken je resda nizka, a material je izredno kakovosten in nadvse primeren prav za uporabo v takšnih izdelkih. V primerjavi z alternativami je PVC izvrstna izbira za okna, posamezni izdelki se brez težav kosajo celo z alternativnimi izdelki iz višjih cenovnih razredov.

Cena PVC oken je torej povsem logičen in zelo privlačen adut oken iz tega materiala. V tem primeru lahko zaključimo, da je nakup kljub sumljivo ugodni ceni varen in bo prinesel zadovoljstvo na dolgi rok. Stroškov pri gradnji je že tako ali tako ogromno, vsaj pri oknih lahko torej mirne vesti prihranimo kak cekin.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar