E-objave

Objave iz vseh vetrov

Izdelava spletne trgovine vključuje napake

/
/
/
1253 Views

Izdelava spletnih trgovin je zanimivo področje. V tem članku si lahko preberete nekaj nasvetov na to temo in kako poteka sam proces izdelave od naročila, do končnega izdelka pri podjetju, ki smo ga izbrali.

Veste kaj je najbolj pogost pojav naročnikov, pri katerih je izdelava spletne trgovine v teku? Nezadovoljstvo zaradi napak. Programer ima namreč lahko še tako zelo dobro razvit cms, dela že tako zelo dolgo, izdelava spletne trgovine mu je lahko že skoraj mačji kašelj, pa se bodo še vedno pojavile kakšne napake. V kolikor pa imate še kakšne posebne želje, ki zahtevajo prav posebno programiranje, pa lahko pričakujete kakšne napake. Žal je tako, ampak napake so sestavni del izdelave spletne strani. Seveda je prav, da programer vse svoje napake odpravi brezplačno, v kolikor pa vam jih začne zaračunavati, pa je to znak za alarm.

Pri odprtokodnih cms-jih manj napak

Vseeno pa je tako, da če si želite manj napak, so odprtokodni sistemi najboljša izbira. Ampak zavedajte se, da imajo tudi veliko pomanjkljivosti, tako da ni nujno najbolje, da se izdelava spletne trgovine naredi samo zaradi večjega števila napak pri samostojno razvitih cms sistemih na odprtokodnem. Resnično dobro razmislite, kaj je za vas bolje, načeloma pa je za razvoj veliko boljši odprtokodni sistem, kar pomeni, da če boste imeli v prihodnosti kakšne posebne nadgradnje, bo te veliko lažje narediti na cms-jih, ki niso odprtokodni.

Cenejša izdelava spletne trgovine

Kljub temu pa je prav, da povemo še razliko v ceni. Odprtokodni sistem, ki ga uporablja Optiweb in še mnogo drugih podjetij, je cenejši. Dejansko je bistveno manj stvari treba razvijati in programirati, veliko dodatkov je že razvitih in se jih zgolj implementira, kar pomeni, da vam bo Optiweb spletno stran tudi bistveno hitreje naredil kot nekdo, pri katerem se izdelava spletne trgovine ne dela na odprtokodnem sistemu. Je pa seveda res, da v primeru, da želite delati optimizacijo na taki spletni trgovini, kar je edina logična odločitev v današnjem svetu, da boste imeli na primer pri Magentu, Joomli, WordPressu in podobnih bistveno več ovir, optimizacija bo otežena, ker se pač ne da na strani narediti vsega, kar je potrebno, kar pa je zelo velik minus.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar