E-objave

Objave iz vseh vetrov

Zunanji disk je lahko digitalni trezor

/
/
/
1063 Views

Zunanji disk je samostojna naprava, ki omogoča shranjevanje pomembnih podatkov za poljubno časovno obdobje. Hkrati je za mnoge zelo pomembna oprijemljiva naprava, do katere ima lahko dostop zgolj lastnik oziroma uporabnik. Zato je zunanji disk za mnoge neke vrste digitalni trezor, ki omogoča uporabniku največjo možno mero zasebnosti. Seveda pa je večja ali manjša mera zasebnosti odvisna od uporabnika samega. Če na zunanji disk shranimo slike, ki jih pred tem delimo na socialnih omrežjih, zasebnosti praktično ni.

 

zunanji ssd trdi disk

 

V tem primeru postane zunanji disk zgolj dodaten prostor za shranjevanje vsebin. Veliko mero zasebnosti si torej zagotovimo zgolj z pametno uporabo vsebin. Kar posebej velja za bolj pomembne in osebne vsebine. Slednje bomo najverjetneje hranili daljše časovno obdobje, najmanj pomembne pa bomo v razmeroma kratkem času zamenjali z novimi. V obeh primerih moramo imeti predstavo o tem, kaj je optimalno zmogljiva naprava. Proizvajalci nam ponujajo zelo široko paleto zmogljivosti oziroma prostora za shranjevanje podatkov.

Optimalen prostor, hitrost prenosa, povezljivost in cenovna primernost

Druga pomembna lastnost je hitrost prenosa podatkov na zunanji disk ali z njega. O hitrosti prenosa v veliki meri odloča izbran vmesnik. Če nimamo predstave o hitrosti prenosa je najbolje izvesti praktičen preizkus. Načeloma potrebujemo hitrejši prenos pri pogostejših prenosih večjih vsebin. Za občasne prenose manj obsežnih vsebin je na drugi strani lahko povsem ustrezen osnovni ali izhodiščni zunanji disk. Pri izbiri tudi ni odveč nasvet strokovnjaka, ki je na tekočem z novostmi in področje zunanji disk na splošno odlično pozna.

 

Zunanji disk, kot vsa tehnika hitro napreduje ter hkrati enako hitro zastari. Nekoč hiter ali najhitrejši prenos podatkov, danes lahko nudi komaj zadovoljivo hitrost prenosa. Tudi razne prodajne ugodnosti nas ne smejo preslepiti, izbrati moramo predvsem sebi najbolj primeren zunanji disk. To je zunanji disk, ki nudi optimalen prostor za shranjevanje podatkov, ima optimalno hiter prenos podatkov, je povezljiv z našimi napravami ter je cenovno primeren našemu predvidenemu proračunu.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar