E-objave

Objave iz vseh vetrov

Kaj so krčne žile in kdo je tej težavi bolj izpostavljen?

/
/
/
1356 Views

Krčne žile so nadloga, ki velikokrat prizadenejo ženske v nosečnosti. Krčne žile so lahko nemoteče, lahko pa povzročajo tudi bolečine, ki lahko močno ovirajo življenje nosečnice. Krčne žile niso prisotne le v nosečnosti, pač pa predstavljajo pogosto obolenje, s katerim se sicer pogosteje srečujejo ženske, vendar ne prizanaša niti moškim. Pravzaprav raziskave kažejo, da vsaj polovica prebivalstva modernega sveta trpi za težavami s krčnimi žilami. Krčne žile so modrikaste, nabrekle, vijugaste ali zasukane površinske vene, ki prenašajo kri, ki ima malo kisika, nazaj do srca. Medtem ko arterije po telesu prenašajo kri, bogato s kisikom.

 

operacija krčnih žil

 

Kako se znebiti krčnih žil v nosečnosti?

Dobra stvar pri težavami s krčnimi žilami je ta, da je težava relativno rešljiva. Prva stvar, ki se je moremo zavedati je, da si je potrebno privoščiti masažo, kolikor pogosto je to mogoče. Potrebno pa je vedeti, da moramo noge zmeraj masirati noge od spodaj navzgor. Če moramo na delovnem mestu veliko stati ali sedeti je potrebno z nogami čem večkrat prestopiti, da jih vsaj malo razbremenimo teže. Poleg masaže pa lahko posežemo tudi po nekaterih drugih pripomočkih, ki dokazano zmanjšujejo težave. Med njih prištevamo kompresijske nogavice, kremo proti krčnim žilam pa tudi spremembo življenjskega sloga kot takega.

 

kaj pomaga proti krčnim žilam

 

Kateri izdelki pomagajo pri težavah s krčnimi žilami v nosečnosti?

Veliko ljudi se sprašuje, kaj pomaga proti krčnim žilam. Proti krčnim žilam v nosečnosti si lahko pomagamo tudi s kompresijskimi nogavicami, grelnim balzamom ter kostanjevo kremo za krčne žile. Kompresijske nogavice pomagajo pri cirkulaciji krvi tako, da potiskajo kri iz nog nazaj proti srcu. Najmočneje kompresijske nogavice stisnejo pri gležnju, kompresija pa postopoma popušča proti vrhu noge.

Poleg tega lahko krčne žile v nosečnosti omilimo tudi z grelnim gelom. Izvrstna konjska krema s toplotnim učinkom za masiranje blagovne znamke Krauterhof deluje podobno kot običajni konjski balzam z razliko grelnega učinka, zaradi katerega je še bolj učinkovit. Gel vsebuje izvlečke rdečega vinskega listja, divjega kostanja, melise, kamilice, hmelja, baldirjana, rmana, omele, kafre in janeža. Nenazadnje pa ne smemo pozabiti kostanjevo kremo za krčne žile Venagel, A.Vogel. Gre za mazilo proti krčnim žilam, ki dokazano pomaga pri zmanjševanju težave. Venagel je gel za zunanjo uporabo z izvlečkom navadnega divjega kostanja. Njegove sestavine po nanosu hladijo noge in odpravljajo občutek težkih in utrujenih nog.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar