E-objave

Objave iz vseh vetrov

Udarno kladivo za adaptacijo objekta

/
/
/
1178 Views

Za vrtanje lukenj v les, kovino in celo beton se lahko uporabljata udarni vrtalnik, še bolje pa delo opravi udarno kladivo. Različne spletne in fizične trgovine ponujajo široko izbiro tovrstnih orodij, vendar niso vsak enaka. Ko boste začeli raziskovati, boste opazili, da lahko ima udarno kladivo oznako SDS ali celo oznako SDS+. Niso vsa orodja izdelana na enak način, zato niso vsa primerna za vsakršno delo. Oznaka SDS naj bi izhajala iz nemške ustaljene besedne zveze, katere dobesedni slovenski prevod je vstavljeno, obrnjeno, sedi. Oznaka pove, kako je v udarno kladivo vstavljeno dleto. Del orodja je namreč tudi sveder ali dleto, odvisno, kakšno delo opravljate.

 

izredno močno udarno kladivo

Udarno kladivo je dvo- ali tritipsko

Z različnimi vrstami orodja udarno kladivo lahko opravljate različna dela. Orodja se med sabo razlikujejo po načinu delovanja. Dobro udarno kladivo mora uporabniku dopuščati možnost preklapljanja med različnimi načini delovanja. Preklaplja se lahko s prestavno ročico. Najbolj priljubljena so dvotipska in tritipska orodja. Z dvotipskim orodjem lahko udarite lukno v beton. Tritipsko udarno kladivo pa gre korak dlje od dvotipskega in omogoča vrtanje v trd beton. Pti tako zahtevnem delu je pomembna tudi oblika orodja. Ročaj naj bo ergobnomsko prilagojen dlani, saj bo le z dobrim oprijemom delavec delal na varen način. Druga pomembna lastnost orodja je to, da je omogočena preprosta menjava dela orodja.

Udarno kladivo z ergonomskim ročajem

Del orodja je ohišje, ki naj bo robustno in trpežno, da vam bo služilo dolga leta. Vsako orodje mora imeti vsaj leto dni garancije, ki jo je pri določenih prodajalcih mogoče podaljšati. Spletne trgovine, ki so bolje potrudijo za kupce, bodo poskrbele, da na svoji spletni strani ponudijo pomembne informacije o tehničnih lastnostih orodja, o orodju in tudi o uporabi orodja. Izvedeli boste, da udarno kladivo vklopite, ko je konica orodja nameščena tik ob površini, v katero boste želeli vrtati ali del katere boste rušili. Če z orodjem še niste delali, si je treba dobro prebrati navodila za uporabo, da bo delo varno in učinkovito.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar