E-objave

Objave iz vseh vetrov

Ploščata grelna telesa

/
/
/
1020 Views

Morda ste že slišali za potopne ali cevne grelnike, a ploščati grelci so najverjetneje mnogim izmed vas prava pravcata neznanka. A ker so precej razširjeni in predvsem dobra alternativa drugim vrstam grelnih teles, si jih velja vseeno malce pobližje pogledati. Za potrebe tega članka smo si zato pomagali z znanjem mojstrov podjetja Elektromehanika Hožič, ki takšne izdelke proizvajajo po naročilu, s tem pa imajo prav tako ogromno izkušenj in znanja.

Elektromehanika Hožič izdeluje ploščate grelce

Pri Hožiču so nas podučili, da se grelci s ploščato površino uporabljajo tako rekoč enako kot njihovi cevni sorodniki. Tako so tudi ti grelniki primerni za tiste industrije, v katerih ne pride do potrebe po izjemno visokih temperaturah (denimo tekstična, gumarska ali čevljarska industrija …). Konkretno pri Hožiču njihove dimenzije pri izdelavi lahko povsem prilagodijo željam in potrebam naročnikov, izdelujejo pa grelce vse do moči 6.5 W/cm2. Pojasnili so še, da je srce takšnih grelcev grelna žica, ki jo navijejo okrog jedra, izdelanega iz mikanita ali naravnega skrilavca. Električni priključek je obenem izdelan iz močno legirale ali bakrene žice, ko je posebej izolirana s silikonom, vijaki, steklenimi vlakni, lahko pa celo z aparatnim natikalom. Ker se v vsem prilagodijo naročniku, si slednji lahko tudi sam izbere mesto priključka.

 

ploščati grelci

 

Ploščati grelci se delijo na več podvrst. Prvo tvorijo tisti brez plašča, ki spominjajo na ravne trakove. Izdelano so s pomočjo uporovne žice alit raku, ki se ga obojestransko izolira s ploščami iz mikanita. Takšni grelci niso le izredno tanki – tu govorimo o le enema li dveh milimetrih – temveč tudi izjemno hitro ogrevajo.

Drugo skupino tvorijo ploščati grelci s plaščem. V osnovi so izdelani na enak način kot tisti brez plašča, a se od njih razlikujejo po tem, da imajo plašč iz nerjavečega jekla. Ta je lahko tudi iz vlečenega jekla ali medenine. Ti materiali namreč tvorijo zaščito pred raznimi mehanskimi poškodbami. Zato so ti grelniki tudi debelejši od trakov, v osnovi za nekaj milimetrov, lahko pa tudi več.

Tu so še ploščati keramični grelci. Pri slednjih je uporovna živa zavita v spiralni obliki ter umeščena v keramične izolatorje. Zaščito tvori obloga Iz nerjavečega jekla.

Vse tri tipe grelcev za vas z veseljem po naročilu izdelajo tudi pri Hožiču. Upoštevali bodo vaše želje ter dogovorjene roke, vam pa predali visoko kakovosten produkt, ki vam bo dolgo in dobro služil.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar