E-objave

Objave iz vseh vetrov

Palirni sistemi so sestavni element avtomatizacije proizvodne linije

/
/
/
878 Views

Glede na to, da je bil v številnih podjetjih storjen velik napredek in razvoj v smislu povečanja avtomatizacije celotne proizvodne linije, je logično sklepanje, da se je pojavila tudi večja potreba predvsem po večji zmogljivosti paletiranja. To pa je sprožilo nadaljnje zahteve po najsodobnejši pogonski tehniki in avtomatizaciji tudi na tem področju. Palirni sistemi so tako postali standardni element v zaključni fazi proizvodne linije.

V številnih podjetjih se pravi pomen in prednosti avtomatizacije kažeta v povečanju stroškovne učinkovitosti in kakovosti proizvodne linije. Poleg tega pa je avtomatizacija pomembna z več vidikov, kot je na primer zmanjšanje števila človeških napak, visoka ponovljivost, zmanjšanje proizvodnih stroškov in potek je v celoti računalniško nadzorovan. Kot sestavni del proizvodne linije pa so tudi visoko razviti tehnološki stroji, ki so namenjeni nalaganju različnih oblik pakiranih proizvodov na palete.

palirni sistemi skrbijo za zlaganje na palete

Paleta omogoča avtomatizacijo tudi na področju paletizacije

Paleta je standardiziran okvir ali plošča na katero se zlagajo pakirani proizvodi. Ker so po dimenzijah in obliki standardizirane, je z njimi poenostavljeno nakladanje tovora z dvigalom ali viličarjem, s paletizacijo pa dosežemo enoten prevoz do uporabnika. Praktičnost palet se kaže na različne načine. Ker so po dimenzijah identične, lahko predvidevamo koliko skladiščnega prostora bodo zavzele, prav tako pa je s tem opredeljen njihov način zlaganja.

Palirni sistemi predstavljajo zaključno fazo pakiranja izdelkov. Potem ko so le ti ustrezno spakirani v predvideno embalažo, jih je potrebno zložiti na palete, ter celoten tovor s posebnimi transportnimi linijami pripeljati do skladiščnega prostora. Tovrstni sistemi omogočajo zlaganje velikega števila različno pakiranih proizvodov, kot tudi veliko fleksibilnost glede načina paletiranja. Palirni sistemi tako omogočajo nalaganje na palete različno velikih škatel in paketov ovitih v termoskrčlivo folijo, nalaganje vreč, na primer za cement in apno, ter nalaganje različnih zabojev.

Prilagodljivost palirnih sistemov je na prvem mestu

Palirni sistemi so izjemno prilagodljivi, saj z menjavo glave omogočajo različne funkcije. Poleg zlaganja, se lahko uporabljajo tudi za izlaganje oziroma depaletizacijo, prav tako pa se njihovo delovanje lahko prilagaja glede na različne vrste embalaže kot tudi oblike. Tovrstni sistemi so izredno učinkoviti in zmogljivi. Ne le, da je učinkovitost zlaganja zelo visoka, ampak so sposobni zlaganja tudi zelo težkih tovorov, kar bi bilo v primeru človeške delovne sile zelo težko izvedljivo.

Takšen način zlaganja na palete torej ne zahteva človeške delovne sile, potreben pa je stalen nadzor nad delovanjem tovrstnih palirnih sistemov. Običajno je upravljanje strojev zelo enostavno, pri čemer vam izbrani ponudnik nudi tudi celotno tehnično podporo.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar