E-objave

Objave iz vseh vetrov

Prilagodljivost pri proizvodnji pvc oken

/
/
/
841 Views

Postopek izdelave pvc oken ponuja mnoge prednosti, ki jih na prvi pogled niti ne zaznamo, pa vendar bistveno vplivajo na končno ceno okenskih produktov, sploh za pvc okna po meri. Zaradi ekstruzijske, kontinuirne proizvodnje pvc okenskih okvirjev lahko brez težav proizvajamo stranice za okvirje poljubnih dimenzij, in to rez da bi trpela dimenzijska stabilnost le-teh. Tudi jeklene profile, ki predstavljajo nosilno dušo okenskih okvirjev, je mogoče dobiti v veliki dolžini in jih z le malo dela skrajšati in oblikovati na željene dimenzije. Rezultat naštetih prednosti so cenovno zelo ugodna pvc okna po meri.

pvc okna po meri so odlična rešitev za prostore nestandardnih dimenzij.

V delavnici za končno sestavljanje za pvc okna po meri je uporabljena tehnologija praktično enaka tisti za sestavljanje okvirjev standardnih dimenzij, potrebno je le malo več ročnega dela, pa tudi tu se dogajajo veliki premiki in tudi popolna robotizacija proizvodnje za pvc okna po meri je marsikje že realnost. V skladu z nižanjem stroškov proizvodnje je na voljo veliko pomagal, ki olajšajo izdelavo zaključkov pri pvc in jeklenih profilih, tako da je sestavljanje za pvc okna po meri podobno sestavljanju lego kock. Previdnost pa je potrebna pri izdelavi oken zelo velikih dimenzij; tu je potrebno prilagoditi jakost jeklenega nosilnega okvirja, kamor je pripeto okno.

Poleg različnih dimenzij standardnih, pravokotnih oken, se da na zelo enostaven način priti tudi do izdelave pvc oken trikotnih in prizmatičnih oblik, ki jih večkrat vidimo na robnih predelih stanovanjskih hiš in omogočajo dodatno osvetlitev prostorov z dnevno svetlobo. Vsega tega seveda ne bi bilo mogoče izvesti le s standardnimi pravokotnimi okni, je pa res, da se take rešitve navadno uporablja v arhitekturno bolj zahtevnih dizajnih hiš in drugih stanovanjskih objektov. Pvc okna po meri tako omogočajo rešitev iz marsikatere zagate, ki jo predstavljajo sodobne zgradbe, in to za relativno majhen denar. Primerljivo izdelana lesena okna bi zahtevala precej več truda in orodja, kar še dodatno pritrjuje zagovornikom pvc oken.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar