E-objave

Objave iz vseh vetrov

Fasada naj bo moderna in hkrati funkcionalna

/
/
/
918 Views

Obnavljate dotrajano fasado na vaši hiši ali iščete najboljšo rešitev vašo novogradnjo? Potem je potrebno skrbno razmisliti, kakšna bo fasada, ki bo krasila vaš dom. Tehnologija fasad se je namreč močno spremenila, tako da že dolgo niso več le toplotni ovoj hiše, ampak mnogo več.

Zaradi svoje funkcionalnosti nudijo fasade danes učinkovit toplotni ovoj, ki poleti preprečuje vstop toplote v prostore, pozimi pa poskrbijo, da so izgube pri ogrevanju prostorov čim manjše. Da bo fasada dosegla največji učinek, pa mora biti kakovostno izdelana.

Fasada, ki vam jo bodo zavidali vsi sosedje

Tehnologija in novi materiali, ki se danes uporabljajo za izdelavo fasade, omogočajo, da se lahko izdela fasada v kakršnikoli izvedbi. Zato je zunanji videz objektov danes lahko zelo različen, od klasičnih izvedbi pa vse tja do najbolj drznih.

Fasada je danes lahko izdelana iz materialov kot so steklo, kamen, les ali različne barvne obloge, pri katerih je možnost izbire barv neizmerna. Medtem ko so v preteklosti prevladovale izključno fasade v beli barvi, pa danes naletimo na fasade v različnih barvnih izvedbah kot so marelična, siva, modra, rdeča ali celo zelene, ter še mnogo drugega. Barvo fasade skrbno izberite, saj bo veliko let krasila vašo hišo.

Moderna in funkcionalna fasada

Poskrbite za funkcionalnost fasade

Vendar pa zunanji videz fasade ni vse. Morda se vam bo zdelo to nekoliko nesmiselno, vendar zunanji videz ni vse! ko se odločate za takšen projekt, je najbolj pomembno, da je fasada tudi funkcionalna, saj bo le na ta način popolnoma zadostila svojemu namenu.

Kot smo že povedali, je glavna naloga fasade, da je tudi toplotni ovoj hiše. Zato lahko le s skrbno izbranimi kakovostnimi materiali dosežete največje prihranke in kakovostno raven bivanja preko celega koledarskega leta. Fasada brez učinkovite izolacije vam torej ne bo služila tako kot bi morala, čeprav stroški izvedbe ne bodo majhni.

Energijska učinkovitost fasade

Ker je fasada najbolj pomemben veznik med notranjimi prostori in zunanjo okolico, s svojo izolacijo močno vpliva na udobje bivanja. Če je stavba neizolirana, potem so toplotne izgube pozimi izjemno velike, poleti pa nam bo že ob najmanjšem povečanju zunanje temperature zelo vroče.

Izolacija fasade je zato izjemno pomembna. Danes lahko izbiramo med različnimi materiali izolacije in tudi debeline izolacije. Je že res, da je končna izbira velikokrat odvisna tudi od našega proračuna, vendar se vam dolgoročno gledano splača investirati v kakovosten in nekoliko bolj debel izolacijski sloj, ki se vam bo hitro poznal na vaših položnicah za ogrevanje.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar