E-objave

Objave iz vseh vetrov

Otroška ninica je odlična pomoč na navajanje samostojnosti

/
/
/
587 Views

Malčki so lahko dokaj zahtevna bitja. Če se jim ne posvečamo v veliki meri, to zelo hitro pokažejo. Če ne z drugim, pa z jokom. V pri vrsti je seveda potrebna zlasti naša prisotnost, obenem pa si lahko pomagamo s številnimi pripomočki. Otroška ninica je na primer odličen pripomoček, s katerim malega junaka lahko dobro pripravimo na samostojno pot.

Otroška ninica je pogosto poimenovana tudi kot crkljavček. Za ta pripomoček je značilno, da ga ima otrok praviloma skoraj vedno pri sebi. Navadno je to odejica, bombažna plenica ali plenička. Njena ključna naloga je, da spremlja otroka pri spanju in mu je v dobro podporo oziroma tolažbo tudi čez dan.

Ninice v obliki plišastih igrač

Otroška ninica se na trgu nahaja v različnih možnih oblikah. Omenili smo, da je to navadno mehka odejica oziroma plenička. A najpogosteje je ninica tudi v obliki plišastih igračk. Otrok takšne pripomočke potrebuje zlasti, ko je v stresu, pri menjavi okolja, ko je žalosten, v času bolezni ter podobno.

Otrok si ninico lahko izbere kar sam. A glede na to, da se takšen kos opreme lahko kaj hitro založi, je dobro, da imamo pri roki še vsaj eno ninico. Navadno ima skoraj vsak otrok vsaj nekaj ninic. Dobi jih kot darilo ob rojstvu, zato ni skrbi, da bi takšnih pripomočkov manjkalo.

Otroška ninica kot odejica

Dobra izbira ninice

Otroška ninica mora biti izbrana previdno. Na trgu vam je na voljo zelo veliko tovrstne ponudbe. A paziti je treba, da je ninica narejena iz kakovostnih materialov. Pomembno je, da so vsi materiali zdravi oziroma da ne predstavljajo nevarnosti.

Najbolje je, da otroške ninice kupujete v specializiranih prodajalnah z otroško opremo. Na tem mestu so vam praviloma na voljo preverjeni izdelki priznanih proizvajalcev. Čeprav boste za takšne izdelke odšteli nekaj evrov več, je to vsekakor za malčkovo dobro. Materiali za ninico naj bodo torej naravni in za otroka prijazni.

Spletni nakup ninice za otroka

Verjetno ste že opazili, da se tudi na spletu nahaja kar nekaj dobrih prodajaln z otroško opremo. Takšno naročanje in nakupovanje izdelkov za male junake je povsem varno in kakovostno, obenem pa privarčujete še kar nekaj denarja.

Otroška ninica v spletni trgovini vam je prav tako na voljo v številnih različicah. Pred nakupom dobro preverite vse možnosti. Morda je najbolje, da se odločite za nakup nekoliko bolj nenavadne ninice. Takšne, ki je za otrokove oči in ostale čute še posebej mikavna.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar