E-objave

Objave iz vseh vetrov

Poletne olimpijske igre 2020 drsijo proti finančni katastrofi

/
/
/
713 Views

V zadnjih mesecih ste lahko zasledili novico da so poletne olimpijske igre 2020 prestavljene na naslednje leto. Finančna škoda, ki naj bi jo prestavitev iger prizadejala mestu Tokijo, bo po vseh izračunih znašala okoli 6 milijard evrov. Na pomoč pa je japonski prestolnici takoj priskočila japonska vlada, vključno z japonskim premierom, ki je v samo organizacijo iger osebno in čustveno investiran. Več si lahko preberete tukaj: https://www.sportni-portal.com/poletne-olimpijske-igre-2020-misterij-v-tokiju-posts.

Poletne olimpijske igre 2020 drsijo proti finančni katastrofi

Zapleta se na vseh področjih

Zapletlo pa se je namreč tudi pri prizoriščih in objektih za poletne olimpijske igre 2020, saj naj bi bila zasedenost olimpijskih prizorišč za leto 2021 že planirana za druge dogodke. Tudi olimpijska vas, ki je sestavljena iz več kot 20 nebotičnikov, dviga v zadnjem času kar nekaj prahu v japonskih medijih. Kar okoli 1000 luksuznih stanovanj naj bi bilo že prodanih v naprej, kupci najnovejših stanovanj pa bodo s selitvijo kot vse kaže morali počakati do naslednjega leta.
Tokijo ima za poletne olimpijske igre 2020 sicer zagotovljeno finančno podporo japonske vlade, celoten proračun dogodka pa znaša okoli 12 milijard evrov. Zanimivo je da je skoraj ena četrtina sponzorjev od projekta odstopilo, saj se ni strinjala s popravki in dodatnimi sponzorskimi stroški. Torej Tokijske olimpijske igre zaenkrat ostajajo pri 57 dogovorih s sponzorji, mednarodni olimpijski komite pa bo še kot dodatno pomoč v premostitveni sklad dodal še 750 milijonov evrov.

Poletne olimpijske igre 2020 glavni krivec za zmedo

Prilagoditve, ki jih bo občutil ves športni svet so bile vidne že nekaj mesecev po odločitvi o preložitvi samega dogodka. Svetovna atletska organizacija je dodobro prilagodila urnik svojih dogodkov in tekmovanj, saj naj bi svetovno prvenstvo v ameriškem mestu Eugene, po novem bilo planirano za leto 2022. Prilagoditve urnikov svojih tekmovanj so sporočile tudi organizacije kot so Fiba in Fina, ki bodo svoja tekmovanja najverjetneje prestavila v naslednje tekmovalno leto. Kaj to pomeni za nadaljnja športna tekmovanja in kako bodo poletne olimpijske igre 2020 vplivale še na ostale športne dogodke, pa bo verjetno znano do konca leta.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar