E-objave

Objave iz vseh vetrov

Povečajmo svojo produktivnost s primernim tiskalnikom

/
/
/
492 Views

Dandanes je tiskalnik ena izmed najbolj uporabnih naprav, ki jih lahko najdemo v skoraj vsakem domu. Zanje čase pa pridobiva vedno večjo pozornost barvni laserski tiskalnik. Temu je tako, saj nam nudi neprekosljivo natančnost in hitrost. Obenem pa lahko ustvari barvne slike. Zaradi modernih tehnoloških procesov, pa je omenjena naprava tudi vedno bolj cenovno dostopna. To pa nam ponudi možnost visoko-kakovostnega tiskanja fotografij na ugoden način. Laserske naprave za tiskanje imajo tudi veliko drugih prednosti pred tiskanjem s črnilom.

Sveže natiskan dokument z laserskim tiskalnikom se ne razmaže

Velika težava vseh črnilnih oziroma inkjet tiskalnikov je začetna neobstojnost barve, ko na sveže natiskamo dokument. Tako je velika možnost razmaza barve. To pa hitro pusti madeže na mizi, obleki, pisarniških potrebščinah, aktovki ipd. To je dokaj nezaželen pojav, ki je še vedno prisoten pri najnovejših napravah za tiskanje.

Laserski tiskalniki pa ne uporabljajo črnila. Napolnjeni so s posebnih plastičnim prahom, ki ga zapečejo na papir. Tako so natisnjeni dokumenti in slike izredno obstojni ter se ne razmažejo z dotikanjem. Zapečenega prahu ne bosta tudi razmazala voda in mastni prsti. Ustvarjan dokument ali sliko lahko tako takoj pospravimo v aktovko, predal ali drugam.

Večjo pozornost pridobiva barvni laserski tiskalnik.

Laserski tiskalnik nam prihrani stroške s tiskanjem

Stroški nakupa novega barvnega laserskega tiskalnika so v zadnjih letih močno upadli. Znano dejstvo je, da lahko z enim tonerjem natiskamo približno 1600 ali več strani. Če to primerjamo s kartušami, je ta številka nekje med 150 do 200 strani. Res je, da je toner dražji, vendar je stroškovno bolj učinkovit za dolgoročno uporabo. Tako bo ustvarjanje slik, dokumentov in različnih listen veliko cenejše, če uporabimo laserski tiskalnik z barvami. S tem pa bomo prihranili veliko sredstev, ki bi jih drugače morali porabiti za pogost nakup novih kartuš oziroma črnila.

Obenem pa je pri menjavi barv potrebno menjati samo cel toner ali boben. S tem pa se izognemo zmedi, ki nastane z nakupom črno-belih in barvnih kartuš hkrati.

Laserski tiskalniki so hitri in potrebujejo manj vzdrževanja

Laserski tiskalniki so vedno bili znani po svoji izredni hitrosti izdelovanja dokumentov. To je tudi razlog, da imajo večji oziroma bolj globok predal za shranjevanje papirjev. Tako ni potrebe po nenehnem dodajanju papirja, ampak bo trenutna zaloga zdržala dokaj veliko časa. To pa naredi omenjene naprave tudi primerne za pisarniška okolja, kjer se veliko tiska.

Novejši barvni laserski tiskalniki pa ne potrebujejo pogostega vzdrževanja, saj se barvni prah zapeče na papir, ter ne pusti ostankov barve za seboj. Tako se ne ustvarjajo obloge v notranjosti same naprave. To pa pomeni, da imajo zelo nizke potrebe po vzdrževanju, kar je idealno za manj in bolj zahtevne uporabnike.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar