E-objave

Objave iz vseh vetrov

Notranja vrata za vsak dom

/
/
/
757 Views

Seveda si ne predstavljamo stanovanja brez njih, vendar pa so notranja vrata veliko več kot samo oprema, s katero dobimo nekaj zasebnosti ali miru. Skupaj s pravo kombinacijo talnih oblog, pohištva in ostalega interierja lahko bistveno pripomorejo k boljšemu izgledu vašega doma in dobremu počutju v prostoru. Ko izbirate notranja vrata za vaš dom, dobro premislite o njihovi izbiri, saj je na trgu ogromno ponudnikov, ki vam nudijo različno kakovost. V mislih imejte, da je to kos opreme, ki bo preprečeval prehajanje zvoka med prostori in ki bo vaše spalne prostore ubranil pred kuharskimi vonjavami. Ko se odločate zanje, jih izbirajte po naslednjih kriterijih: cena, barva, material, dimenzija in sistem odpiranja.

Kako izbrati notranja vrata?

Eden ključnih dejavnikov pri izbiri je barva. Na voljo so vam enobarvna ali takšna, ki z barvo le imitirajo določene materiale, najpogosteje les. Pravilo palca je, da barvo izbiramo glede na ostalo pohištvo v prostoru – barvo in material tal, sten, pohištva … Odvisno od dimenzije, uporabljenih materialov, vrste ključavnic in okovja je odvisna tudi cena. Dimenzije so največkrat standardne, čeprav pri naročilu in montaži vseeno dobro premerite notranji in zunanji okvir, da se bodo popolnoma zapirala in dobro tesnila. Glede na vaše potrebe in zahteve prostora se lahko odločate za različna notranja vrata, od klasičnih krilnih in drsnih pa vse do takšnih s skritimi nasadili.

Notranja vrata v beli barvi.

Kakšen material izbrati?

Najboljši nasvet, ki ga lahko dobite, je, da izberete material glede na namembnost prostora. Za kopalnice, kjer je značilna visoka vlažnost, izberite HDF panelna ali MDF stilna notranja vrata. Za spalne prostore, kjer je pomembna predvsem zvočna izolativnost, izberite masivna, medtem ko se za delovne prostore in za ločitev kuhinjskega dela od dnevnega prostora vse bolj vgrajujejo steklena notranja vrata. Številni ponudniki vam nudijo tudi kombinacije različnih materialov, na primer aluminija in lesa, lesa in stekla, furnirane izvedbe ipd.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This div height required for enabling the sticky sidebar